Het laatste
nieuws

Nieuwsberichten

Start verkoop: donderdag 27 februari

Het is bijna zover: de start verkoop van De Zuiderpoort. Noteer 27 februari alvast in je agenda, dan gaat de verkoop van start. Vanaf dat moment kun je je inschrijven voor een woning. 

 

Kom je ook?

Start verkoop: donderdag 27 februari 2020, 16.00 tot 18.00 uur
Locatie: Lamberink Nieuwbouwmakelaar in Emmen
Einde inschrijving: 11 maart 2020, 17.00 uur

 

Inschrijven voor een woning

Hoe gaat dat in zijn werk?

Wanneer kan ik me inschrijven?
De verkoop start op 27 februari en eindigt op 11 maart 2020 om 17.00 uur. Zorg dat je je in deze periode online inschrijft voor een woning van De Zuiderpoort.

Hoe kan ik me inschrijven?
Via het online woondossier op de projectwebsite. Je kunt je gegevens nu al invullen en daarmee je interesse kenbaar maken. Op 27 februari wordt het woondossier uitgebreid en kun je ook aangeven in welke woning je geïnteresseerd bent. 

Wat gebeurt er als meerdere mensen dezelfde woning willen?
Als na de sluiting van de inschrijving blijkt dat meerdere mensen interesse hebben in hetzelfde bouwnummer, dan wordt de toewijzingsvolgorde door de ontwikkelaar vastgesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt er geloot.

Hoe kan ik meer kans maken op een woning?
Zorg dat je de financiële check al hebt gedaan. Hieruit wordt duidelijk of je de woning en bijkomende kosten kunt betalen. 

 

Hulp nodig bij de inschrijving?

Kom langs!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij jouw online inschrijving? Of heb je nog vragen over de woningen van De Zuiderpoort? Ga in dat geval langs bij de makelaar: 

Lamberink Nieuwbouwmakelaar
Hoofdstraat 150
7811 EW Emmen

Telefoonnummer: 0591-653355
E-mailadres: nieuwbouw@lamberink.nl

 

 

Royaal wonen aan de rand van het stadshart

Genieten van de stad en het groen

Duurzaam en energiezuinig wonen op een uniek plekje in Emmen. Dat kan straks in de Zuiderpoort. Om deze woningen goed aan te laten sluiten bij de woonwensen van geïnteresseerden heeft de ontwikkeling meer aandacht, zorgvuldigheid en tijd nodig. Daarom wordt de start verkoop verplaatst naar februari 2020.   
 
Ondanks de vertraging in de ontwikkeling staat de start bouw nog steeds gepland voor het najaar van 2020. Zo geniet je nog altijd op hetzelfde moment van een comfortabele nieuwbouwwoning.

Een woning kopen van Van Wijnen: hoe gaat dat in zijn werk?

Ben je benieuwd naar hoe het kopen van een nieuwbouwwoning bij Van Wijnen in zijn werk gaat? We zetten de verschillende stappen voor je op een rijtje: van de start verkoop tot de oplevering van jouw nieuwe droomhuis.

 

1. Beginnende interesse

Ben je geïnteresseerd in een nieuwbouwproject van Van Wijnen? Dan kun je je via de website inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief. Hierin lees je over de ontwikkelingen van het project. Ook ben je hiermee als eerste op de hoogte van wanneer de verkoop start. 

 

2. Start verkoop

Zit jouw droomhuis er misschien wel tussen? Kom dan naar de start verkoop. Tijdens het verkoopevenement bij de makelaar of op de projectlocatie kun je de verkoopdocumentatie inzien en je vragen stellen aan de adviseurs van Van Wijnen. Ook kun je je meteen inschrijven voor een van de woningen. Na de start verkoop is alle informatie ook online te vinden op de website.

 

3. Inschrijving

Vanaf de start verkoop kun je je inschrijven voor de woning. Vul het inschrijfformulier in en lever het in bij de makelaar per mail of op kantoor. Bij projecten waarbij de verkoop online plaatsvindt, kun je je inschrijven door een woondossier op de projectsite aan te maken Op het inschrijfformulier geef je onder andere de voorkeur van jouw bouwnummer(s) aan.

 

4. Toewijzing

Nadat de inschrijftermijn is verlopen, kijken Van Wijnen en de projectmakelaar wie er het meest geschikt is voor de woning. Hierbij wordt er onder andere gekeken naar het voorbehoud van financiering, voorbehoud van de verkoop van de eigen woning en of je al een financiële check hebt gehad bij een hypotheekadviseur. De meest geschikte kandidaat wordt toegewezen op het bouwnummer. Zijn alle geïnteresseerden even geschikt? Dan wordt er geloot om wie de woning toegewezen krijgt.

 

5. Optie nemen

Zodra de woning aan je is toegewezen, wordt er een gesprek ingepland met de makelaar. Tijdens dit gesprek neem je samen de contract- en/of verkoopstukken door en kun je een optie nemen op de woning. Dit betekent dat je de woning als het ware reserveert. De optietermijn duurt enkele weken. Wil je toch niet overgaan tot koop? Dan kun je je tijdens de optietermijn zonder gevolgen nog terugtrekken.

 

6. Overgaan tot koop

Besluit je tot aankoop over te gaan? Dan krijg je van de makelaar een concept  koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst. Hierin zijn de rechten en plichten van de koper, de verkoper en de aannemer geregeld. Deze documenten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De koopovereenkomst regelt de aankoop van de grond waarop je woning wordt gebouwd. In de aannemingsovereenkomst wordt de bouw en de afbouw van je huis geregeld.

 

Je koopt de woning vrij op naam: de verkoper betaalt de bijkomende kosten. Denk hierbij aan de notariskosten, makelaarscourtage, standaard sanitair en BTW (21%). 

 

Kosten die je nog zelf moet betalen zijn: kosten voor de keuken, eventueel meer- en minderwerk, rente over de grond vanaf de start van de bouw en bestrating (met uitzondering van het pad naar de voordeur).

 

7. Tekenen van de koop- en aanneemovereenkomst

Wanneer je de koop- en aanneemovereenkomst goed hebt doorgenomen, kom je bij de makelaar op kantoor om te tekenen. Vanaf het tekenmoment heb je nog 7 dagen bedenktijd. Binnen dit termijn kun je zonder gevolgen afzien van de koop. Ook nemen de meeste mensen een financieringsvoorbehoud op in de overeenkomst. Zodra de opschortende voorwaarden zijn verstreken, gaat de bouw definitief door. Heb je de financiering rond? Gefeliciteerd! Dan is de koop definitief.

 

8. Woonconsulent

Bij Van Wijnen krijg je een persoonlijke woonconsulent(e) toegewezen die je het hele traject van de voorbereiding tot de oplevering begeleidt. Met hem of haar bespreek je je individuele wensen en de mogelijkheden van je woning. 

 

9. Startbouwbrief

Zodra de opschortende voorwaarden komen te vervallen, versturen we de start bouw brief. Dit betekent dat er een onherroepelijk bouwvergunning is verstrekt, we het SWK Garantiecertificaat hebben ontvangen, de grond in eigendom is en 70 procent van de woningen is verkocht.

 

10. Grond passeren

Vervolgens wordt de grond jouw eigendom: de grond gaat passeren. Je tekent hiervoor een akte van levering. Indien een financiering plaatsvindt met behulp van een hypotheekgever, teken je ook een hypotheekakte bij de notaris.

 

11. Start bouw

Dan gaan we starten met de bouw! Bij de start van de bouw hoort natuurlijk ook een start bouw feest, hiervoor word je uitgenodigd door Van Wijnen. De woonconsulent maakt voor jou een prognoseplanning: zo weet je wat je van de bouwplanning kunt verwachten. Hier begint ook de betaling van je woning. De bouw en de betaling is in stappen opgedeeld. Zodra Van Wijnen een stap verder is met de bouw, wordt er een termijn gefactureerd.

 

12. Kijkmomenten

Wil je een kijkje komen nemen op de bouwplaats? Tijdens het bouwproces kun je enkele keren langskomen. Hiervoor worden er speciale kijkmomenten ingepland. Zo kun je op een veilige manier onder begeleiding de bouwplaats verkennen en betreedt je voor het eerst je nieuwe woning. Naast de kijkmomenten ontvang je een maandelijkse nieuwsbrief met informatie over de voortgang van de bouw en de planning. 

 

13. Oplevering

Het is dan bijna zover: de oplevering van jouw nieuwe huis. Twee weken voor de oplevering en sleuteloverdracht kun je langskomen om het huis te controleren op onvolkomenheden: de zogeheten voorschouw. De definitieve oplevering is een belangrijk juridisch moment, dus neem vooral een bouwkundig specialist mee die het huis controleert in jouw belang. Is alles in orde? Dan maken we alles gereed voor de overdracht en ontvangt je de sleutels. Gefeliciteerd, je bent eigenaar van je nieuwbouwwoning, klussen maar!

De voordelen van gasloos wonen

De woningen van de Zuiderpoort in Emmen worden gasloos. Het is sinds 1 juli 2018 namelijk verplicht om gasloze woningen te bouwen. Dit betekent dat nieuwbouwwoningen in Nederland geen gasaansluiting meer krijgen. Dat heeft alles te maken met de ambitie van de Nederlandse regering om de uitstoot van CO2 verder terug te dringen en zo klimaatverandering tegen te gaan.

Hoe werkt dit precies en wat betekent het voor jou als je een gasloze woning van Van Wijnen koopt? We leggen het je graag uit in de onderstaande video.

Wonen zonder aardgas doe je zo from Van Wijnen on Vimeo.

Facebook

Facebook Zuiderpoort Emmen

Zuiderpoort Emmen

14 januari om 09:23

Save the date! Op donderdag 27 februari gaan de 7 stadsvilla’s en 8 hofwoningen in verkoop ☘🍀 Meer weten? Bekijk de uitnodiging hier: http://bit.ly/ze-home
Facebook Zuiderpoort Emmen
Facebook Zuiderpoort Emmen

Zuiderpoort Emmen

13 januari om 10:08

Er wordt steeds meer bekend over De Zuiderpoort in Emmen. In de laatste nieuwsbrief zijn de voorlopige ingekleurde plattegronden getoond. Nieuwsgierig? Bekijk de nieuwsbrief op de website en schrijf je in om als eerste op de hoogte gehouden te worden over de laatste ontwikkelingen: http://bit.ly/zp-interesse
Facebook Zuiderpoort Emmen
Facebook Zuiderpoort Emmen

Zuiderpoort Emmen

8 januari om 09:06

Heb je de nieuwsbrief gemist? 📩 Geen zorgen, je kunt hem hier eenvoudig teruglezen: http://bit.ly/zp-nbdec
Facebook Zuiderpoort Emmen
Facebook Zuiderpoort Emmen

Zuiderpoort Emmen

25 december 2019 om 02:00

De Zuiderpoort wenst je prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. 🎄🌟
Facebook Zuiderpoort Emmen
Facebook Zuiderpoort Emmen

Zuiderpoort Emmen

19 december 2019

Eind februari start de verkoop van de 15 royale nieuwbouwwoningen in Emmen! 🏡 De v.o.n. prijzen van de stadsvilla’s variëren tussen € 295.000,- tot € 315.000,- en die van de hofwoningen variëren tussen € 270.000 tot € 295.000,-. Ga snel naar de website om je in te schrijven als belangstellende: www.zuiderpoortemmen.nl
Facebook Zuiderpoort Emmen
Facebook Zuiderpoort Emmen

Zuiderpoort Emmen

18 november 2019

Nieuwe planning: Begin 2020 in verkoop. 🏡 Om deze woningen goed aan te laten sluiten bij de woonwensen van geïnteresseerden heeft de ontwikkeling meer aandacht, zorgvuldigheid en tijd nodig. Maak snel jouw woondossier aan om je woonwensen kenbaar te maken: http://bit.ly/zp-woondossier
Facebook Zuiderpoort Emmen
Facebook Zuiderpoort Emmen

Zuiderpoort Emmen

31 oktober 2019

👻👻👻 Het begint al te spoken aan de Zuiderpoort. 🎃 Wil jij angstaanjagend leuk wonen vlak bij het centrum van Emmen? Schrijf je in voor het woondossier op de website: bit.ly/Zuiderpoort_nieuwsbrief
Facebook Zuiderpoort Emmen
Facebook Zuiderpoort Emmen

Zuiderpoort Emmen

15 oktober 2019

Wil je wonen in Emmen maar werk je ergens anders? Geen probleem: vanuit de Wilhelminastraat ben je zo op de grote uitvalswegen. Zo rijd je in een uurtje naar Groningen via de N34, of neem de A37 richting het westen. Meer weten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: bit.ly/Zuiderpoort_nieuwsbrief
Facebook Zuiderpoort Emmen
Facebook Zuiderpoort Emmen

Zuiderpoort Emmen

8 oktober 2019

Kleine of al wat oudere kinderen? 👦👩‍🦰 Emmen heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van onderwijs. Zo zijn er 27 basisscholen om uit te kiezen, een ruim aanbod middelbare scholen en kan je kind gewoon in Emmen naar het MBO of HBO. Lekker dicht bij huis. 🏠 Ideaal toch?
Facebook Zuiderpoort Emmen
Facebook Zuiderpoort Emmen

Zuiderpoort Emmen

3 oktober 2019

Zit je erover na te denken een nieuwbouwwoning te kopen, maar vraag je je af hoe dat in zijn werk gaat? In dit handige stappenplan lees je er van alles over: bit.ly/stappenplan_zuiderpoort
Facebook Zuiderpoort Emmen
Facebook Zuiderpoort Emmen

Zuiderpoort Emmen

2 oktober 2019

Heb je de nieuwsbrief gemist? Geen zorgen, je kunt hem hier eenvoudig teruglezen: bit.ly/nieuwsbrief_Zuiderpoort
Facebook Zuiderpoort Emmen
Facebook Zuiderpoort Emmen

Zuiderpoort Emmen

30 september 2019

De situatiekaart is bekend! Dit is straks de ligging van de woningen in de Zuiderpoort. Heb jij je favoriete plekje al uitgezocht? 🤩
Facebook Zuiderpoort Emmen
Facebook Zuiderpoort Emmen

Zuiderpoort Emmen

23 september 2019

Een dagje erop uit? In Drenthe vind je vele mooie wandelroutes. Ontdek bijvoorbeeld de hunebedden of grafheuvels eens. Vanuit de Zuiderpoort ben je er zo. Meer weten over de locatie van de Zuiderpoort? https://zuiderpoortemmen.nl/locatie
Facebook Zuiderpoort Emmen
Facebook Zuiderpoort Emmen

Zuiderpoort Emmen

23 september 2019

Facebook Zuiderpoort Emmen
Facebook Zuiderpoort Emmen

Zuiderpoort Emmen

17 september 2019

De hofwoningen staan straks aan het rustige binnenterrein, met 109 vierkante meter woonoppervlak is hier ruimte voor het hele gezin. Ook is er gedacht aan parkeerplaatsen: je auto kun je straks op het binnenterrein parkeren. 🚗 Meer weten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief: bit.ly/Zuiderpoort_nieuwsbrief
Facebook Zuiderpoort Emmen
Facebook Zuiderpoort Emmen

Zuiderpoort Emmen

13 september 2019

In de stadsvilla's aan de Wilhelminastraat geniet je straks van 127 vierkante meter woonoppervlak verdeeld over drie woonlagen. De woning voelt extra ruimtelijk aan door de hoge plafonds op de begane grond. Iets voor jou? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte: bit.ly/Zuiderpoort_nieuwsbrief
Facebook Zuiderpoort Emmen
Facebook Zuiderpoort Emmen

Zuiderpoort Emmen

10 september 2019

In de Zuiderpoort heb je alle voorzieningen bij de hand: verschillende supermarkten en het winkelcentrum liggen vlakbij. Zo kun je altijd nog even voor een snelle boodschap. Makkelijk toch? Ook iets voor jou? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief: bit.ly/Zuiderpoort_nieuwsbrief
Facebook Zuiderpoort Emmen
Facebook Zuiderpoort Emmen

Zuiderpoort Emmen

6 september 2019

Nog geen plannen voor het weekend? Neem dan eens een kijkje bij de Uitmarkt Emmen in het Rensenpark. Dit gezellige evenement ligt dicht bij de Zuiderpoort en biedt vermaak voor jong en oud. 🎵🎶 Interessant? Kijk dan eens op https://uitmarktemmen.nl/
Facebook Zuiderpoort Emmen
Facebook Zuiderpoort Emmen

Zuiderpoort Emmen

3 september 2019

Wonen aan een rustig en groen binnenterrein met het centrum van Emmen op een steenworp afstand? Dat kan in De Zuiderpoort! 🤩 Hier komen 15 nieuwe woningen. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief: bit.ly/Zuiderpoort_nieuwsbrief
Facebook Zuiderpoort Emmen

Blijf op de hoogte

Wil jij graag nabij het centrum van Emmen wonen met tegelijkertijd voldoende ruimte en groen
om je heen? Dan zijn de huizen van nieuwbouwproject De Zuiderpoort wellicht iets voor jou.
Schrijf je vrijblijvend in als belangstellende voor een woning.

Schrijf je in