Emmen: Compact, groen,
gezellig en bereikbaar

Emmen heeft het gemoedelijke en ruimtelijke van een dorp, gecombineerd met de voorzieningen van een stad. Vanaf De Zuiderpoort liggen winkels, horeca, scholen en recreatiemogelijkheden op loopafstand. Tegelijkertijd ben je zo in een groene omgeving, zowel binnen de stad als erbuiten, in de prachtige natuur die zo kenmerkend is voor Drenthe.

Centrumvernieuwing Emmen
De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in de herinrichting van de Wilhelminastraat. Het doel was om de uitstraling te verbeteren en meer rust te creëren in de straat. Dat is gelukt: auto’s en fietsers delen de vernieuwde weg, waardoor er rustig wordt gereden. Er is bovendien meer groen, meer ruimte voor het winkelend publiek en ook meer parkeergelegenheid.

De aankomende jaren blijven gemeente en provincie investeren in Emmen. Zij hebben de ambitie om van de binnenstad het Groenste Centrum van Nederland te maken. Daarnaast zetten zij zich in om een MKB-vriendelijke gemeente te blijven, waarin ondernemerschap wordt gestimuleerd. Ook het onderwijsaanbod is een speerpunt. Het behouden van goed middelbaar en hoger beroepsonderwijs vindt de gemeente van cruciaal belang.

Uitvalswegen vlakbij

De Wilhelminastraat is goed bereikbaar. Het heeft een gunstige ligging, waardoor je niet alleen zo in het centrum bent, maar ook op de grote uitvalswegen. De N34 is dichtbij, waardoor je binnen een uurtje in Groningen bent. Of je neemt de nabij gelegen A37 richting het westen. Daarnaast rijd je binnen een kwartier de Duitse grens over. Deze goede bereikbaarheid maakt dat wonen in Emmen en werken op een andere plek goed te combineren is.

Winkelen en horeca in de buurt
Op een paar minuten lopen van De Zuiderpoort ligt het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Nederland: De Weiert. Hier vind je onder meer kleding- en schoenenwinkels, winkels voor persoonlijke verzorging en woninginrichting, en horecagelegenheden. Op loopafstand van het winkelcentrum zijn verder allerlei lokale ondernemingen te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld bij ‘t Pant terecht voor bijzondere woonaccessoires, veelal gemaakt door mensen met een verstandelijke handicap. Wat betreft supermarkten zijn er ook voldoende opties, met de Albert Heijn, Jumbo en ALDI om de hoek.

Horecagelegenheden zijn tevens volop te vinden in de buurt. Op loopafstand zitten meerdere pizzeria’s en snackbars, een pannenkoekenrestaurant, een Vietnamees en Grieks restaurant, een sushirestaurant en een ijssalon. Fiets of loop je richting het centrum, dan ontdek je allerlei cafés en eetgelegenheden aan het Marktplein. Zo kan je bij het sfeervolle Café De Brasserie terecht voor een kopje heerlijke koffie, een gezellige borrel of een smakelijke lunch.

Groene omgeving met vele recreatiemogelijkheden
De Zuiderpoort heeft een groene omgeving met verschillende parken. Wildlands ligt op minder dan vijf minuten fietsen. Dit dierenpark, van maar liefst 24 hectare groot, biedt een avontuurlijk dagje uit met tropische dieren en leuke attracties. Onderdeel van Wildlands is het Atlas Theater, dat een veelzijdig cultureel aanbod heeft. Het Rensenpark, een uniek groen stadspark, ligt op slechts enkele minuten fietsen of lopen. Dit is het voormalige dierenpark van Emmen, dat inmiddels is uitgegroeid tot creatieve hotspot. Met een museum, het stadstheater, de stadsboerderij, een theehuis, een jongeren- en een ouderencentrum. Daarnaast is er natuurlijk volop groen te vinden om lekker doorheen te wandelen.

Buiten Emmen vind je in de provincie Drenthe natuurlijk ook prachtige natuurgebieden. Er zijn hier maar liefst drie Nationale Parken te vinden en talloze bossen. Stap in de auto of op de fiets en voor je het weet sta je oog in oog met een Drentse Hooglander.

Kindvriendelijke buurt
Emmen is een veilige en rustige stad. Voor kinderen is de Wilhelminastraat daarom een heerlijke plek om op te groeien. Bovendien zijn er voldoende scholen in de omgeving. Er zijn twee basisscholen in de buurt van de Wilhelminastraat en verschillende middelbare scholen op alle niveaus. Daarnaast biedt Emmen voldoende mogelijkheden qua vervolgstudies, met NHL Stenden Hogeschool op 5 minuten fietsen van de Wilhelminastraat.

Interesse

Wil jij graag wonen in De Zuiderpoort? De verkoop is gestart! 
Je kan je nu inschrijven voor de woningen.

Schrijf je in